Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U havariji najmanje 5 mrtvih

U 15 minuta potonuo brod s 1.400 novih Mitsubishija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sudaru brodova u Sjevernom moru potonuo je brod nosivosti 23.500 tona koji je prevozio 1.400 novih Mitsubishijevih automobila. Poginulo je najmanje pet mornara.

U Sjevernom moru, 50-ak nautičkih milja od Rotterdama, došlo je do sudara dvaju brodova, pri čemu je poginulo najmanje pet mornara, dok ih se šestoricu smatra nestalima. Sudarili su se Baltic Ace, koji je prevozio oko 1.400 novih Mitsubishijevih automobila proizvedenih u Japanu i Tajlandu i Corvus J, koji je prevozio robu u kontejnerima.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Ilustracija Drama na moru Traje potraga za 31 nestalim mornarom: Ratni brod prijavio kvar pa potonuo

>> Blizu Istanbula potonuo teretni brod s 12 članova posade

Deblji je kraj izvukao Baltic Ace, koji je u samo 15-ak minuta nestao s morske površine i sa svim automobilima potonuo na morsko dno. Dio preživjelih članova posade uspio je uskočiti u čamce za spašavanje, dok su dio spasile kolege s drugog broda. Za ostalima je potragu pokrenula nizozemska obalna straža, ali vjerojatnost da će ikoga pronaći živog sve je manja, jer more je hladno, a vrijeme se naglo pogoršalo pa su uvjeti potrage iznimno teški.

Uzrok sudara još se istražuje, ali Reuters prenosi izjavu grčkog vlasnika potonulog broda koji vjeruje da je u pitanju bila 'ljudska pogreška'. 'Neke stvari ne možete kontrolirati. Do sudara je došlo po lijepom vremenu, vidljivost je bila dobra pa vjerujem da je najverojatnije u pitanju ljudska pogreška', rekao je Panagiootis Kakoliris.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene