Obavijesti Video Pretražite Navigacija
James Tabor i Simcha Jacobovici

Tvrde da su otkrili Isusovu grobnicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na 'kosturnicama' su bili ugravirani grčki i ranokršćanski natpisi te simboli.

Daily Herald i New Jersey Newsroom donose senzacionalističke vijesti o tome kako istraživački dvojac James Tabor i Simcha Jacobovici tvrdi da su otkrili Isusovu grobnicu.

Pročitajte i ovo Masovne grobnice kriminalnog miljea u Meksiku - 8 Uboljstva narkokartela Pas s ljudskom nogom u ustima doveo do stravičnog otkrića: "Stavljaju ih u plastične vreće i bacaju u plitke jame" Slika nije dostupna Riješio Poincareovu pretpostavku Pomogao mu Isusov hod po vodi: 'Znam kako vladati svemirom'

Američki profesor, bibliograf i arheolog James Tabor te poznati kanadski redatelj dokumentarnih filmova i slobodni novinar Simcha Jacobovici u svojoj novoobjavljenoj knjizi, u studenom prošle godine, iznose i objašnjavaju svoje tvrdnje. U svojim istraživačkim pothvatima koristili su posebno dizajniranu robotsku ruku s kamerom, kako bi uspjeli prodrijeti u najdublje dijelove grobnica.

U jednoj drevnoj jeruzalemskoj grobnici otkrili su nekoliko sarkofaga a među njima 'kosturnice' te posmrtne ostatke Isusa i njegove obitelji. Na kosturnicama su bili ugravirani antički grčki zapisi i ranokršćanski simboli, a znanstvenici su prevođenjem utvrdili kako je pisalo 'Božanski Jehova, uskrsni, uskrsni', što bi trebalo dokazati kako je upravo riječ o novoj grobnici Isusa.

Obiteljska grobnica Isusa Krista, otkrivena 1980. godine, nalazi se svega 60 metara od novog nalazišta. Zbog prigovora ortodoksnih židova vlasti su zabranila daljnja istraživanja na tom području.

Knjiga pod naslovom  'Otkiće o Isusu: Novi arheološki nalazi koji otkrivaju postanak kršćanstva' bilježi kronike otkrića grobnica. Također će se, u nedalekoj budućnosti, emitirati i dokumentarac na tu temu, istih autora. 

James Tabor je izjavio kako je njegov tim bio u 'nevjerici oko onovog otkrića, ali da su dokazi bili jasni te bi zbog toga trebalo revidirati neke prethodne pretpostavke'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene