Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Tvorac Tamiflua broji milijune

Ljutit zbog tvrdnji da se obogatio na virusu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnik Norbet Bischofberg tvorac je lijeka Tamiflua, na strahu od svinjske gripe zaradio je milijune. No, njegovi kolege tvrde da ga ne pokreće novac nego znanost.

Bischofberg, koji je studirao na sveučilištu u Innsbrucku, Zuerichu i Harvardu, vodio je istraživački tim 1990. koji je radio na stvaranju Tamiflua za kompaniju Gilead Scineces. Danas je  Bischofberg potpredsjednik Gileada koji je vlasnik intelektualnih prava na Tamiflu i direktor istraživačkog odjela.

Pročitajte i ovo Naručivanje kod doktora Imaš pravo, ostvari ga "Pa ne naručujem se na frizuru, trebam liječničku pomoć": Mnogi pacijenti sve nezadovoljniji praksom doktora opće medicine, evo što učiniti Operacija kukova - 5 Na sudu već 10 godina Operacija joj je trebala poboljšati kvalitetu života, a sada je invalid: "Ne mogu si priuštiti ni cipele"

Godišnje Bischofberg zarađuje oko 740.000 dolara i vlasnik je dionica i bonusa vrijednih nekoliko desetaka milijuna. Dobiva i postotak od prodaje Tamiflua, koji nije zanemariv jer mnoge zemlje nabavljaju spomenuti lijek i skladište ga u velikim količinama.

Ljuti ga što čuje

U razgovoru za jedan njemački magazin Bischofberger je izjavio kako ga ljuti kada čuje da se obogatio na smrtonosnom virusu. Objasnio je kako se nitko na samrti ne sjeti koliko je u životu zaradio, već se tada želi sjetiti da je nešto značio u životima drugih ljudi i pozitivno utjecao. Bischofberger, koji vjeruje da će broj žrtava svinjske gripe rasti, dodao je kako je za njega biti znanstvenih blagoslov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene