Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pritvoru

Tvorac Obamina predizbornog plakata uhićen zbog grafita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjetnik čija je slika postala simbol predizborne kampanje Baracka Obame u Sjedinjenim Američkim Državama uhićen je u petak navečer u Bostonu zbog uništavanja dobara ispisivanjem grafita, pišu američka glasila.

Pročitajte i ovo Plakat SDSS-a išaran ustaškim sloganom U Zagrebu Na plakatu SDSS-a crnom bojom ispisali ustaški slogan Grafit na Zrinjevcu Na udaru i stranke FOTO Pogledajte uvredljive grafite koji su osvanuli preko noći u centru Zagreba

Shepard Fairey je tvorac crveno-bijelo-modre slike koja prikazuje Baracka Obamu pogleda uprtog u nebo - u budućnost - na čijem je dnu riječ 'HOPE' (nada), a bila je tiskana na desecima tisuća predizbornih plakata, majica i drugih proizvoda te postala neslužbeni logo kampanje budućeg pobjednika na predsjedničkim izborima 2008.

Fairey (38) je uhićen i smješten u pritvor dok je išao u Institut suvremene umjetnosti u Bostonu, gdje se održava izložba posvećena njegovu djelu.Kako piše Boston Herald, prošli mjesec za njim su izdana dva uhidbena naloga zbog ispisivanja grafita na zgradama. U ponedjeljak se treba pojaviti na sudu, priopćile su vlasti a prenio list.

Umjetnik usto vodi sudski spor s američkom novinskom agencijom Associated Press koja tvrdi da Fairey iskoristio jednu njihovu fotografiju Obame da bi napravio poznatu sliku pa traži novčanu naknadu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene