Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zloporabila moć i status

Tužiteljstvo traži uhićenje bivše južnokorejske predsjednice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejsko tužiteljstvo zatražilo je uhićenje bivše predsjednice Park Geun-Hye, nekoliko dana nakon njezina maratonskog saslušanja u okviru skandala s korupcijom i zloporabom utjecaja koji je ubrzao njezinu smjenu.

Početkom ožujka smjena 65-godišnje Park je potvrđena nakon više mjeseci istrage i otkrića koji su izazvali prosvjede u zemlji u kojima se zahtijevalo njezino kazneno gonjenje.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Vjeko Luetić, doktor korupcije - 1 U pritvoru je Policijski doktor za mito uhićen zbog - primanja mita: "Porekao je počinjenje kaznenog djela"

Afera je usredotočena na njezinu nekadašnju savjetnicu iz sjene Choi Soon-Sil, kojoj se sudi jer je iskoristila svoju bliskost s bivšom šeficom države kako bi izvukla više desetaka milijuna dolara za velike konglomerate u zemlji.

U tom skandalu bivša predsjednica optužena je da je bila suučesnica svoje "demonske" prijateljice.

"Optuženica je zloporabila svoju veliku moć i status predsjednice kako bi dobila mito od tvrtki ili prekršila načela slobode upravljanja tvrtki, te je odala važne povjerljive informacije o državnim poslovima", objavilo je u ponedjeljak južnokorejsko tužiteljstvo u priopćenju.

"Brojni su dokazi prikupljeni ali optuženica odbacuje optužbe te postoji opasnost od uništenja dokaza", dodalo je tužiteljstvo opravdavajući zahtjev za uhidbenim nalogom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene