Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obiteljsko nasilje

Zatražili pritvor za Denisa Buntića zbog premlaćivanja supruge: Tužiteljstvo podnijelo žalbu, boje se da bi mogao ponoviti djelo i utjecati na svjedoke

Denis Buntić
Denis Buntić Foto: Tom Dubravec/Cropix
U slučaju obiteljskog nasilja Denisa Buntića Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu je podnijelo žalbu Općinskom sudu u Ljubuškom na rješenje o odbijanju pritvora.

Iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona jutros su uložili žalbu na rješenje o odbijanju pritvora suca za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom prema osumnjičenom Denisu Buntiću (41) kojeg je supruga prijavila za obiteljsko nasilje. 

Iz Tužiteljstva su naveli kako su žalbu podnijeli zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

"Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor", naveli su iz Tužilaštva ZHK.

Pročitajte i ovo Dalibor Milas NASILJE NAD ŽENAMA Teolog reagirao na skandaloznu izjavu svećenika Ike Mandurića: "Nije, Ike, Denis Buntić učinio lošu stvar, nego je počinio više kaznenih djela"

Pročitajte i ovo Ilustracija bespomoćni i u strahu Majka Klare Buntić: "Tukao ju je redovito, njegova obitelj sve je prikrivala. Prijetio je da će ubiti bebu. Sada je još gori"

Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na svjedoke i ometati kazneni postupak te opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Osim što je prijavljen za obiteljsko nasilje kod Denisa Buntića pronađena je i veća količna oružja za koje ne posjeduje dozvolu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene