Obavijesti Video Pretražite Navigacija
New York Post

Tužitelj odustaje od progona Strauss-Kahna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni tužitelj koji vodi predmet protiv Dominiquea Strauss-Kahna zatražit će u utorak od sudca da prekine sudbeni progon bivšeg direktora Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) zbog seksualnog napada, piše u nedjelju New York Post.

Prenoseći izjave izvora bliskih državnom tužitelju, New York Post piše da će Cyrus Vance predložiti sucima odbacivanje slučaja, uz napomenu da takve prijedloge suci najčešće prihvaćaju. Bude li tako i ovaj put, Dominique Strauss-Kahn bi se odmah mogao vratiti u Francusku.

Po pisanju lista, prijedlog će se temeljiti na činjenici da se optužbe koje je protiv Strauss-Kahna iznijela gvinejska sobarica, po kojima ju je on prisilio na oralni seks 14. svibnja u hotelu Sofitelu u New Yorku, ne mogu dokazati 'izvan razumne sumnje'.

Tužitelj Cyrus Vance će u tom prijedlogu priložiti sve nalaze istrage koja se vodi već četiri mjeseca i navesti podatke koji izazivaju sumnju u vjerodostojnost sobarice Nafissatou Diallo, dodaje list. U subotu je i Kenneth Thompson, odvjetnik mlade žene, rekao za New York Times da očekuje prekid sudbenog progona.

Tužitelj Vance je pozvao Thompsona i Diallo na sastanak koji će se održati u ponedjeljak, dan prije novog ročišta u slučaju protiv DSK-a. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Lektorski dnevnik S ovim tekstom nećete pogriješiti, sa onim hoćete: Provjerite tko je s kim oduševljen Slika nije dostupna Odluka u utorak Tužitelj zatražio prekid kaznenog progona Strauss-Kahna

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene