Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio nekrotični fascitis

Tuži bolnicu za gubitak penisa: Nakon rutinske operacije zaražen bakterijom koja jede meso!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
61-godišnji Britanac izgubio je većinu penisa jer se u bolnici nakon rutinske operacije zarazio bakterijom koja jede meso.

Andrew Lane je nakon operacije uklanjanja prostate u bolnici Southend University Hospital u Essexu dobio nekrotični fascitis, potencijalno fatalnu infekciju, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Buruli Ulcera je zarazna bolest koja se pojavljuje kao bezbolna kvrga ili oteklina i pretvara se u veći čir (Foto: University of Melbourne) PRAVI MISTERIJ Panika u Australiji: Kontinentom se širi opasna bakterija koja jede ljudsko meso, a nitko ne zna zašto Slika nije dostupna PRVI U HRVATSKOJ Ravnatelj KBC-a Rijeka za Novu TV o revolucionarnom zahvatu koji su izveli njegovi kirurzi

Iako mu je život visio o niti, uspio se izvući živ. Ipak, njegove genitalije su bilo toliko jako oštećene da je izgubio veći dio penisa i više ne može imati spolne odnose.

Nakon operacije u ožujku 2013. godine i infekcije u bolnici je proveo 8 tjedana. Dvije godine je potom bio prisiljen koristiti kateter i kolostomsku vrećicu te poseban uređaj koji mu je pomagao prilikom uriniranja. Tek se nedavno, kaže, počeo miriti sa svojim ozljedama. 

Odlučio je tužiti bolnicu jer, tvrdi da su mu tijekom operacije prostate probušili crijeva te da su to detektirali tek nekoliko dana kasnije, kada je već dobio infekciju i zarazio se bakterijom koja jede ljudsko meso.

''Bilo je to grozno iskustvo. Mislio sam da ću umrijeti'', prisjetio se. ''Te su me noći tri puta vozili u salu a kirurzi su svaki put skidali sve više i više tkiva. Izgubio sam dio od pupka do iznad prepona i nije mi mnogo ostalo od penisa''.

''Bio sam u super formi prije svega toga. Imao sam dobro tijelo, a sada izgledam kao da sam u devetom mjesecu trudnoće. Ne mogu se pogledati golog', ali najteže mi je što više ne mogu imati odnose sa svojom suprugom. Mi smo normalni par koji je uživao u tome kao dijelu zdravog odnosa i to mi zaista nedostaje''.

Iako se šteta koju je pretrpio nepovratna nada se da će njegova priča pomoći podići svijest i spriječiti da se ista stvar dogodi nekom drugom.

''Nikada prije nisam ni čuo za tu bakteriju i nisam imao pojma kakvu štetu može učiniti. Zato i želim progovoriti o tome i spriječiti da se to dogodi nekom drugom''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene