Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio Donald Tusk

EU se slaže s Velikom Britanijom: Za napad nervnim otrovom odgovorna je Rusija

Jean-Claude Juncker i Donald Tusk (Foto: AFP)
Jean-Claude Juncker i Donald Tusk (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Jean-Claude Juncker i Donald Tusk (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Čelnici zemalja članica EU-a složili su se sa stajalištem britanske vlade da iza napada nervnim otrovom u Engleskoj navjerojatnije stoji Rusija, objavio je u četvrtak predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

"Europsko vijeće slaže se s britanskom vladom da je Rusija vrlo vjerojatno odgovorna za napad u Salisburyju i da nema drugog vjerodostojnog objašnjenja", napisao je u poruci na Twittteru Donald Tusk.

Britanska premijerka Theresa May izvijestila je svoje kolege u Europskom vijeću tijekom radne večere o napadu nervnim otrovom na bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer u Salisburyju, u Engleskoj.

Prije radne večere šefova država ili vlada 28 zemalja članica, sastali su se Theresa May, njemačka kanclerka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron. U priopćenju koje je nakon toga objavila britanska vlada također se kaže da nema drugog objašnenje doli da je za napad odgovorna Rusija. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene