Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liberalizacija

Turskim zastupnicama dozvoljeno nositi hlače u parlamentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnice turskog parlamenta od sada na sjednice mogu dolaziti i u hlačama.

Turski parlament ukinuo je zabranu nošenja hlača za zastupnice na sjednicama, što predstavlja daljnju liberalizaciju pravila odijevanja nakon odluke u rujnu da se zastupnicama dopusti da nose marame na glavi.

Pročitajte i ovo Turski parlament, ilustracija Bojkot kompanija Zastupnici u parlamentu više neće moći popiti Coca-Colu Slika nije dostupna Nakon kritika na račun Erdogana Masovna tučnjava u turskom parlamentu, zastupnici se popeli na klupe i udarali jedni druge

>> Projekt stoljeća postao fijasko dana: Blamaža u najdubljem tunelu

Zastupnica glavne oporbene Republikanske narodne stranke (CHP) Safak Pavey pokrenula je pitanje zabrane nošenja hlača tijekom parlamentarne rasprave o emotivnom pitanju nošenja marame, koje je dugo vremena polariziralo mišljenja u većinski muslimanskoj, ali sekularnoj Turskoj.

Pavey, koja je postala zastupnica u lipnju 2011., ima umjetnu nogu, ali je parlament odbio njezin raniji zahtjev da joj dopusti da nosi hlače zbog pravila kojima je određeno da žene nose kostime.

Turska vladajuća stranka desnog centra AKP predložila je ublažavanje zabrane nošenja hlača, a oporbene stranke su podržale taj plan.

Parlament je odobrio taj potez u srijedu kasno navečer. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene