Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Ne)sloboda govora

Turski srednjoškolac izveden pred sud zbog vrijeđanja Erdogana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srednjoškolac Mehmet Emin Altunses izveden je u petak pred sud u središnjem anatolijskom gradu Konyji pod optužbom za vrijeđanje predsjednika Tayyipa Erdogana.

Policija je uhitila Altunsesa (16) u prosincu nakon što je na komemoraciji povodom smrti vojnog časnika kojega su ubili islamisti 1930. pročitao izjavu u kojoj je kritizirao vladu Stranke AK i Erdogana zbog korupcije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sud rekao mišljenje Majka otišla s društvom u provod i sina s invaliditetom ostavila samog kod kuće: "Imao je opekline od sunca, ubode i bio je uplašen" Filip Zavadlav Od Nobelove nagrade do hipija VELIKA GALERIJA Cirkusom počeo, cirkusom završio: Pogledajte u kakvom je izdanju Filip Zavadlav dočekao presudu

"Trebao sam biti u školi danas u ovo vrijeme, ali sam u sudnici. Ne želim često dolaziti pred sud. Želim biti oslobođen svih optužbi na idućem ročištu. Želim gledati u budućnost", rekao je Altunses novinarima ispred sudnice.

Kaos u Turskoj - naoružani muškarci upali u središte Erdoganove stranke!

Odvjetnik Baris Ispir izjavio je da će se tinejdžer izjasniti da nije kriv po optužbi na idućem saslušanju u rujnu.

"Vjerujemo da će prije ili kasnije pravda biti izvršena i da će se otkriti istina oslobođena od svih političkih pritisaka. Stoga vjerujemo da će naš klijent biti oslobođen", kazao je Ispir.

Turski kazneni zakon zabranjuje vrijeđanje predsjednika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene