Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi se nastavljaju

Turski prosvjednici: Nećemo popustiti Erdoganovim uvredljivim napadima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlučnost turskih prosvjednika ne slabi u ponedjeljak, 11. dana prosvjeda protiv vlade, unatoč prijetnjama premijera Recepa Tayipa Erdogana koji im je poručio da će 'skupo platiti'.

Dan nakon vikenda kada je više desetaka tisuća ljudi prošlo ulicama velikih gradova u Turskoj, uz pozive na ostavku premijera, na istanbulskom trgu Taksim u ponedjeljak ujutro bilo je relativno mirno.

Pročitajte i ovo Nove prijetnje Plenkoviću premijeru prijete preko frizera Plenković o novim prijetnjama: "Ma ništa to, pa to se non-stop događa" Davor Božinović, potpredsjednik Vlade (HDZ) tko to prijeti premijeru? Detalji prijetećeg pisma upućenog Plenkoviću: Potpisano je s "Hrvatski branitelji, ZDS", sve je komentirao Božinović

Prosvjednici su dogovorili izlazak na ulice krajem dana, odlučni da neće popustiti uvredljivim napadima šefa vlade Recepa Erdogana, koji je svoje pristaše u nedjelju poticao protiv 'ekstremista i lopova koji ugrožavaju njegov autoritet na ulicama'.

Turski premijer upozorio je u nedjelju u Ankari da strpljenje njegove vlade ima 'granice', a nešto prije toga, u Adani je kritizirao prosvjednike i zatražio od svojih istomišljenika da im daju lekciju iz demokracije na općinskim izborima 2014.

>> VIDEO Turci ne žele slušati premijera, sinoć opet izašli na ulice

Policija je u nedjelju navečer nasilno rastjerala skupove u Ankari, pri čemu je nekoliko osoba ranjeno i nekoliko privedeno.

Premijerova strategija izaziva strah kod analitičara koji kažu da bi ona mogla dovesti do toga da stanje između prosvjednika i policije izmakne kontroli.

Šefica europske diplomacije Catherine Ashton je pozvala u nedjelju na pronalaženje brzog rješenja u Turskoj i tražila od obiju strana da pokažu 'suzdržanost'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene