Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudio i karikaturu

Turski premijer izraelskog kolegu usporedio s pariškim teroristima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao teroristi koji su izveli pokolj u Parizu, Netanyahu je počinio zločine protiv čovječnosti na čelu vlade koja je masakrirala djecu koja su se igrala na plaži Gaze, rekao je Ahmet Davutoglu.

Islamsko-konzervativni predsjednik turske vlade Ahmet Davutoglu optužio je u četvrtak izraelskog kolegu Benjamina Netanyahua da je u Gazi počinio 'zločine protiv čovječnosti' usporedive s onima islamističkih 'terorista' u kojima je smrtno stradalo 17 osoba u Parizu.

Pročitajte i ovo Prva ostavka Šef vojne obavještajne agencije Prvi izraelski dužnosnik dao ostavku: Preuzeo odgovornost za pokolj 7. listopada Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu

'Kao teroristi koji su izveli pokolj u Parizu, Netanyahu je počinio zločine protiv čovječnosti na čelu vlade koja je masakrirala djecu koja su se igrala na plaži Gaze', kazao je Davutoglu novinarima prije odlaska u posjet Bruxellesu.

Riječi šefa turske vlada izgovorene su usred rata riječima između čelnika Turske i Izraela, čiji su odnosi na najnižoj razini.

Francois Hollande: Muslimani u svijetu 'prve su žrtve fanatizma'

Davutoglu je također osudio objavljivanje karikature proroka Muhameda u francuskom satiričnom tjedniku Charlie Hebdo, ocjenjujući da sloboda riječi nije 'sloboda vrijeđanja'.

'Objavljivanje te karikature teška je provokacija, sloboda tiska ne znači slobodu vrijeđanja', kazao je turski premijer novinarima u Ankari prije puta u Bruxelles.

'Ne možemo prihvatiti uvrede upućene proroku', naglasio je šef turske vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene