Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nakon dojave

Turske vlasti uhitile Gulenovog brata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska policija u nedjelju je pritvorila brata turskog klerika s američkom adresom Fethullaha Gulena kojeg vlasti optužuju za neuspješni pokušaj puča u srpnju, objavili su državni mediji

Kutbettina Gulena policija je nakon dojave pronašla u domu njegova rođaka u okrugu Gaziemir, u zapadnoj turskoj pokrajini Izmir, prenosi novinska agencija Anadolija.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara?

On je prvi Gulenov rođak koji je pritvoren nakon pokušaja puča. Optužen je za "pripadanje naoružanoj terorističkoj skupini", objavila je Anadolija, dodavši kako ga trenutno ispituje antiteroristička policija.

Fethullah Gulen, bivši Erdoganov saveznik koji od 1999. živi u SAD-u, optužen je za organizaciju pokušaja puča koji se dogodio 15. srpnja, što je on odbacio.

Od srpnja je zbog povezanosti s tim događajima, kao i s Gulenovom organizacijom Hizmet, uhićeno više od 32 tisuće ljudi.

Gulen ima petero braće, od kojih su dvojica preminula, te dvije sestre, prenose turski mediji. Nije poznato gdje se oni nalaze.

Turske vlasti su u srpnju uhitile Gulenovog nećaka Muhammeta Saita Gulena u istočnom gradu Erzurumu kojeg se često smatra središtem njegovih pristaša. Još jedan nećak, Ahmet Ramiz Gulen, uhićen je u kolovozu u jugoistočnom gradu Gaziantepu.

Turska je od SAD-a zatražila Gulenovo izručenje, te izrazila nezadovoljstvo zbog sporosti procedure oko tog procesa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene