Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turska zabranila pristup YouTubeu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turskim korisnicima interneta onemogućen je pristup popularnom video-siteu YouTube jer je zadnjih nekoliko tjedana bilo dosta buke oko protuturskih snimaka objavljenih na toj stranici.

Pristup je blokiran u srijedu ujutro nakon sudske odluke od utorka, objavila je agencija Anadolija.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona

Turske novine prošli su tjedan objavljivale kako su na YouTubeu
zadnjih tjedana osvanule brojne video-snimke s protuturskim sadržajem te da ih postavljaju uglavnom Grci.

Neke od snimaka sadržavale su uvrede na račun utemeljitelja moderne Turske Mustafe Kemala Ataturka. Drugi prilog na YouTubeu prikazao je grčke vojnike koji pjevaju pjesme o Turcima koje su poubijali, objavio je list na engleskome jeziku Today's Zaman.

List Milliyet u srijedu javlja da je kampanja koju je pokrenuo dovela do toga da korisnici bombardiraju YouTube s 220 tisuća e-mailova koji traže skidanje tih snimaka s interneta.

YouTube je skinuo sporne snimke, ali istanbulski je sud u utorak naredio Turk Telekomu da ograniči pristup toj internetskoj adresi. U utorak navečer Turk Telekom objavio je da će poštovati svaku sudsku odluku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene