Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rušenje zrakoplova

Turska sada prijeti prekidom isporuke električne energije Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik turskog premijera Buelent Arinc u ponedjeljak je najavio kako bi Turska u sljedećih nekoliko dana mogla donijeti odluku o prekidu isporuke električne energije Siriji u znak odmazde zbog sirijskog rušenja turskoga vojnog zrakoplova u petak. Rekao je i kako su sirijske vojne snage pucale na još jedan turski zrakoplov poslan u potragu za dvojicom pilota iz prvoga srušenog turskog zrakoplova, oštro osudivši takvo ponašanje službenog Damaska.

'Dosad smo iz humanitarnih razloga smatrali da trebamo nastaviti isporuku električne energiji Siriji, kako bi se normalno nastavio svakodnevni život sirijskih građana. Zasad još nastavljamo isporuku, no o tom će se pitanju još raspravljati u vladi. Vjerujem da ćemo za otprilike dva dana donijeti konačnu odluku o tome hoćemo li nastaviti isporučivati struju i dalje ili ne, rekao je Arinc.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj i Siriji - 1 Ljudi zarobljeni pod ruševinama VIDEO Strava u Turskoj: Zabilježen trenutak urušavanja zgrade nakon snažnog potresa, ima i poginulih Ilustracija Magnituda 6,4 po Richteru VIDEO Snažan potres ponovno pogodio Tursku i Siriju, stižu prve snimke: "Bilo je strašno, u Hatayu neće ostati puno čitavih zgrada"

>> Sirija: Turski zrakoplov je jasno kršio sirijski suverenitet

Također je kazao kako je Turska poslala zrakoplov tipa Casa CN-235 u potragu za dvojicom pilota iz zrakoplova što ga je sirijska vojska srušila u petak te da su sirijske vojne snage na njega pucale. 'Naše ministarstvo vanjskih poslova i glavni stožer turske vojske pozvali su sirijske vlasti da odmah prekinu s takvim načinom uznemiravanja i s takvim ponašanjem', rekao je.

>> Sirija srušila turski borbeni zrakoplov, potom se ispričala

Službena Ankara u ponedjeljak je optužila Siriju da je počinila 'neprijateljski čin najviše razine', srušivši jedan od njihovih borbenih zrakoplova, zbog čega postoji opravdana bojazan od eskalacije krize između dviju susjednih zemalja, a uoči sastanka NATO-a u utorak u Bruxellesu, čije će se članice sastati na zahtjev Turske kako bi se razjasnilo je li u pitanju ugroženost teritorijalnog integriteta jedne zemlje i je li u opasnosti njezina sigurnost. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene