Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turska: Oslobođen oteti kršćanski svećenik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kršćanski svećenik sirske zajednice, kojeg su u srijedu u Turskoj otele nepoznate osobe, oslobođen je danas na jugoistoku zemlje, objavio je guverner pokrajine Mardin.

Edip Daniel Savci oslobođen je u Batmanu, središnjem gradu istoimene pokrajine, kazao je Mehmet Kiliclar, guverner susjedne pokrajine Mardin.

Pročitajte i ovo Umro Terry Anderson Terry Anderson "Neki od njih su bili zli i psihopati": Umro novinar koji je sedam godina bio talac u libanonskom građanskom ratu Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

"Snage sigurnosti stupit će uskoro u kontakt s njim", dodao je on. Vlasti su tražile svećenika otkad su pronašle njegov automobil, napušten na cesti blizu grada Midyata u pokrajini Mardin.

Jedan je redovnik primio zahtjev za otkupninom u visini 300.000 eura za oslobađanje svećenika.

Pravoslavna sirska zajednica jedna je od najstarijih kršćanskih zajednica na svijetu. Većina njezinih vjernika trenutno je nastanjena u Iraku, Siriji i Libanonu.

U Turskoj zajednica broji približno 25.000 članova, okupljenih
većinom u Mardinu, na jugoistoku Turske, zahvaćenom kurdskom separatističkom pobunom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene