Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suočite se s kolonijalizmom!

Turska odgovorila Francuskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska je poručila Francuskoj da se suoči sa svojom kolonijalnom prošlošću prije nego drugima počne dijeliti lekcije o njihovoj povijesti, u ljutitom odgovoru na poziv francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozya da masakr nad Armencima 1915. Ankara prizna kao genocid.

Kao što smo pisali francuski predsjednik Nicolas Sarkozy tijekom posjeta Armeniji izjavio je kako bi želio da Turska 'vrlo skoro', ako je moguće do kraja njegova predsjedničkog mandata 2012. prizna genocid nad Armencima 1915. godine.

Pročitajte i ovo Rafale - 2 Preletjeli nekoliko gradova VIDEO/FOTO Spektakularne snimke iz kokpita, hrvatski Rafalei letjeli s francuskima Slika nije dostupna Zakon o armenskom genocidu Erdogan prijeti Parizu teškim posljedicama

Armenske vlasti tvrde da su otomanski Turci od 1915. do 1923. godine u organiziranoj kampanji kojom ih se htjelo istjerati iz istočne Turske, sustavno pobili oko 1,5 milijuna Armenaca, što službena Ankara odlučno demantira.

Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu je poručio Francuzima 'Oni koji nisu sposobni suočiti se s vlastitom prošlošću i višestoljetnim kolonijalizmom, s time da su druge ljude smatrali nižim bićima, nemaju pravo podućavati Tursku povijesti i pozivati je da se suoči sa svojom prošlošću'.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene