Obavijesti Video Pretražite Navigacija
250 000 vojnika

Turska od 28. prosinca prevozi vojnike zrakoplovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska je potpisala u četvrtak sporazum o prijevozu vojnika u njihove vojne baze i iz njih zračnim putem nakon niza smrtonosnih napada na cestovne konvoje.

Sporazum sa zrakoplovnom tvrtkom Turkish Airlines slijedio je nakon velikog porasta smrtonosnih napada pripadnika Radničke stranke Kurdistana (PKK) na turske snage sigurnosti u posljednjih 18 mjeseci i to većinom na jugoistoku zemlje gdje žive Kurdi.

Turska vlada i vojska počeli su razmatrati alternativne mogućnosti prijevoza sa zrakoplovnom kompanijom nakon bombaškog napada na konvoj u jugoistočnoj pokrajini Bingolu u kojemu je ubijeno 10 ljudi u rujnu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nevrijeme na Crnom moru VIDEO Bujice nose automobile, ceste su postale rijeke: Velike poplave u Ankari Vladimir Zelenskij i Oleksandr Sirski Teška pozicija Obistinile se crne slutnje: Ukrajinski general potvrdio gubitak važnih položaja

>> Turska topništvom odgovorila na sirijsko granatiranje

Na svečanosti potpisivanja sporazuma turski ministar obrane izjavio je kako će oko 250.000 vojnika biti prevezeno u skladu s tim ugovorom. Novi način prijevoza vojnika počinje 28. prosinca.

Letovi će biti besplatni za vojnike, a sve će troškove snositi ministarstvo obrane. Druge privatne zrakoplovne tvrtke također su pristale prevoziti vojnike u slučaju potrebe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene