Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde da imaju dokaze

TURSKA POKRENULA ODMAZDU A nitko nije preuzeo odgovornost za napade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su u PKK rekli kako ne znaju tko stoji iza napada u Turskoj, Turska je izvela napade na njihove ciljeve.

Za napad na jugoistoku Turske u kojem je, u četvrtak, šest vojnika ubijeno, turska vlada krivi PKK, kurdske separatiste koje su Turska, SAD i Europska unija prozvali terorističkom skupinom.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

To je, nakon jučerašnjeg napada u Ankari u kojem je 28 osoba ubijeno, bio drugi smrtonosni napad na turskom tlu u samo dva dana. Turski premijer Ahmed Davutoglu rekao je kako za i napad u Ankari krivi Kurde, ovaj put pripadnika YPG-a iz Sirije.

Turska je odlučila odgovoriti na ove napade te je pokrenula akciju u sjevernom Iraku koja je ciljala upravo pripadnike PKK, njih ukupno 60-70, kako se doznaje od turske vojske.

Nitko nije, naime, preuzeo odgovornost za jučerašnje i današnje napade, a u PKK su izjavili kao ne znaju tko stoji iza bombaških napada. Turski premijer Recep Erdogan kaže pak kako su mu podastrti dokazi koji upućuju na kurdske skupine.

Čelnici EU-a osuđuju teroristički napad u Ankari

Čelnici 28 zemalja članica Europske unije i predsjednici triju europskih institucija osudili u četvrtak u zajedničkoj izjavi jučerašnji teroristički napad u Ankari, u kojem je poginulo 28 osoba.

"Teroristički napadi, bez obzira na počinitelje i mjesto napada, uvijek su neprihvatljivi. Europska unija i njezine članice pojačat će napore na suzbijanju te pošasti u suradnji sa svojim partnerima", kaže se u zajedničkoj izjavi prihvaćenoj na summitu Europske unije.

U izjavi se se snažno osuđuje jučerašnji napad i izražava sućut i solidarnost s obitelji i prijateljima žrtava.
Prema turskoj policiji, počinitelj atentata autobombom je Sirijac koji je nedavno ušao u Tursku kao izbjeglica i navodno je blizak kurdskoj miliciji.

Osoba koja je upravljala vozilom punim eksploziva koje je uništilo nekoliko vojnih autobusa blizu glavnog stožera vojske zove se Salih Necar, a poginuo je u eksploziji, izvijestili su dnevnici Yeni Safak, blizak vladi i Sozcu blizak oporbi. (Hina/T.V.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene