Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Turske

'Nije realno očekivati da sami poduzmemo kopnenu operaciju protiv IS-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu u četvrtak je izjavio da 'nije realno' očekivati da će Turska sama pokrenuti kopnenu vojnu intervenciju protiv džihadista Islamske države (IS) koji u okruženju drže kurdski grad Kobani u Siriji.

'Nije realno očekivati od Turske da sama poduzme kopnenu operaciju protiv IS-a', izjavio je Cavusoglu novinarima nakon sastanka s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Ankari.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bombaški napad Racije širom Turske: Uhićeno 145 osoba osumnjičenih za povezanost s kurdskim militantima Slika nije dostupna Kurdi upozoravaju da će se dogoditi masakr Kobani ipak posustaje: IS zauzeo trećinu grada

Tursku od ponedjeljka navečer potresaju žestoki prosvjedi Kurda koji islamsko-konzervativnoj vladi predbacuju što ne želi vojno intervenirati i tako spasiti Kobani od IS-a. Taj kurdski grad se nalazi na samoj sirijsko-turskoj granici i iz njega je već izbjeglo oko 180.000 Kurda. U prosvjedima Kurda u Turskoj poginulo je najmanje 22 ljudi, deseci su ranjeni i počinjena je znatna materijalna šteta.

Turski ministar je ocijenio da su zračni udari na IS bili 'uspješni', 'ali da sve ostale vojne operacije, uključujući i kopnenu operaciju, moraju biti dobro promišljene'.

UŽIVO Kobani ipak posustaje: IS zauzeo trećinu grada

Turski parlament je prije tjedan dana dao zeleno svijetlo turskoj intervenciji u Iraku i Siriji protiv džihadista, no Ankara smatra da bi udar na IS samo pridonio učvrščivanju režima Bašara al-Asada čiji pad odavno priželjkuju.

'U Siriji mir nikada neće biti stvarno uspostavljen bez odlaska Asada i njegova režima', zaključio je Cavusoglu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene