Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turski premijer poručio

'Turska će jačati odnose s BiH, to je bila i osobna želja Alije Izetbegovića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski premijer Redžep Tajib Erdogan izjavio je da će njegova zemlja nastaviti jačati odnose s Bosnom i Hercegovinom, istaknuvši kako je to bila i osobna želja pokojnog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

U intervjuu kojega je u petak objavilo sarajevsko "Oslobođenje" uoči Erdoganova posjeta BiH, turski je premijer ponovio tvrdnju kako mu je pokojni Izetbegović osobno povjerio brigu o BiH.

"U jednom trenutku je rekao ovako: Bosna je vama u amanet (zavjet). Ne napuštajte ove prostore", izjavio je Erdogan pojašnjavajući kako mu je Izetbegović to rekao kada ga je posjetio u bolnici u Sarajevu, dan prije njegove smrti.

Turski premijer ističe kako je izjavu pokojnog Izetbegovića shvatio kao njegovu želju da se dobri odnosi BiH i Turske održe na temelju dubokih povijesnih, kulturnih i ljudskih veza među narodima dvije države.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama U kombiju hrvatskih registarskih oznaka bila su 22 državljana Turske Uhvaćeni kod Velike Kladuše Nevjerojatno: U kombi nagurao 22 migranta pa ih pokušao prevesti preko granice

>> Turski premijer: Sirija je teroristička država

Komentirajući negativna reagiranja na jačanje utjecaja Turske na Balkanu koja posebice dolaze od političara iz Republike Srpske, Erdogan je kazao kako mu je to neshvatljivo. "Meni je teško shvatiti reakcije te vrste. Ne možemo poreći povijesne, kulturne i ljudske veze između naroda BiH i Turske", kazao je Erdogan ustvrdivši kako je jedina želja njegove zemlje mir, napredak i sigurnost za sve koji žive u BiH.

"Turska će i ubuduće na svakom polju nastaviti pružati potporu i doprinositi napretku BiH", kazao je Erdogan dodajući kako se je to nakana Turske i prema svim drugim zemljama Balkana te će stoga turska potpora tim državama u budućnosti rasti. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene