Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje visoke napetosti

Turski parlament odobrio slanje vojske u Siriju, Damask pokušava smiriti situaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turskoj je vladi u parlamentu dato odobrenje da u slučaju potrebe pošalje vojsku preko granice. Istovremeno, Sirija tvrdi da je napad na turski pogranični grad bio 'tragična nesreća'.

Turski je parlament u četvrtak dao odobrenje vladi da u slučaju potrebe pošalje vojsku preko granice u Siriju. Ipak, vlasti u Ankari inzistiraju da ovo odobrenje ne znači da Turska namjerava Siriji objaviti rat.

Pročitajte i ovo Sirija: 12 godina rata - 7 Još nije okončan Prije 12 godina počeo je rat koji je izazvao migrantsku krizu u Europi i zbog kojeg je strahovao gotovo cijeli svijet Slika nije dostupna Rat u Siriji Assad kaže da je spreman na prekid vatre

>> Turska nastavila napade na Siriju, NATO poručuje: 'Čvrsto smo uz Tursku'

U međuvremenu, Sirija je rekla Rusiji da je minobacački napad, u kojemu je ubijeno pet civila preko granice u Turskoj, bio "tragična nesreća" koja se neće ponoviti, rekao je u četvrtak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, a prenijela je agencija RIA Novosti.

Lavrov, koji boravi u posjetu Pakistanu, rekao je novinarima kako je Rusija pozvala Siriju da to javno objavi.

"Preko našeg veleposlanika u Siriji razgovarali smo sa sirijskim vlastima koje su nas uvjeravale... da je ono što se dogodilo na granici s Turskom bila tragična nesreća i da se to neće ponoviti", kazao je Lavrov.

"Mi smatramo da je izuzetno važno da Damask to službeno objavi", istaknuo je.

Međunarodna zajednica je oštro osudila ispaljivanje granate iz Sirije na turski teritorij u srijedu. Pet civila je poginulo u tom izgredu u mjestu Akcakale, na jugoistoku Turske, uz granicu sa Sirijom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene