Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Snažan udarac teroristima'

U skladištima kurdske organizacije pronašli 20 tona marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska vojska zaplijenila je više od 20 tona marihuane, tržišne vrijednosti od oko 17 milijuna eura, pronađenih u skladištima Radničke stranke Kurdistana, izvijestio je u subotu guverner pokrajine Diyarbakir.

Guverner te jugoistočne turske pokrajine Mustafa Toprak ocijenio je kako je riječ o jednom od najvećih uspjeha vlasti u zapljeni droge od čijih se prihoda financira ta separatistička organizacija.

"Otkrili smo 21 tonu marihuane te nekoliko kutija punih streljiva i eksploziva", rekao je on.

Pročitajte i ovo Laboratorij droge u Zagrebu - 2 700 osoba zatražilo pomoć Dnevnik Nove TV otkriva zabrinjavajuće trendove s marihuanom: "Broj konzumenata porastao je za sto posto" Otkriveni improvizirani laboratoriji u Dubravi - 5 Kućna radinost FOTO/VIDEO Policija otkrila nekoliko laboratorija za uzgoj trave u Dubravi: Neke bi opremljenost i dob dilera mogla iznenaditi

>> Meksički narko dileri topom ispaljuju marihuanu u SAD!

Akcija, koju je u četvrtak provelo stotinjak članova specijalnih snaga uz potporu helikoptera, završetak je dvodnevne operacije i kojom je obuhvaćeno četiri sela u kojima živi većinom kurdsko stanovništvo.

"Ovom smo akcijom zadali snažan udarac teroristima, odnosno njihovim prihodima", istaknuo je Toprak, aludirajući na Radničku stranku Kurdistana. Najveći prihod stranka ostvaruje od prodaje i trgovine droge. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene