445097
445097
445097
445097
445097

TURIZAM KAKAV NITKO NE ŽELI

Vojnici pod punom ratnom opremom patroliraju plažama punim turista – prizor je to koji se od nedavno može vidjeti na pojedinim mjestima na francuskoj obali, ali i na obalama rijeke Seine.

 
 
 
 
Vojnici patroliraju plažom u Francuskoj (Foto: AFP)
Vojnici patroliraju plažom u Francuskoj (Foto: AFP)

Francuski vojnici naoružani do zuba u vojničkim čizmama i teškoj odori koračaju pješčanim plažama, tik uz razgolićene turiste i razigranu djecu na mnogim mjestima među kojima je mondeno odmaralište St Tropez.

Francuske vlasti na ovaj način žele pokazati kako poduzimaju jake mjere u suzbijanju terorističkih napada koji su sve učestaliji u toj zemlji kojoj je i turizam snažna gospodarska grana i kako se turisti ondje mogu osjećati sigurno.

Podsjetimo, prije nekoliko dana tamošnje su vlasti najavile kako će rasporediti dodatnih 23.000 pripadnika sigurnosnih snaga na destinacijama za odmor tijekom ljeta i sezone odmora.

Naoružani policajci i vojnici patroliraju plažama, festivalima, autobusnim i željezničkim postajama te zračnim lukama. Posljedica je to pojačanih mjera sigurnosti nakon terorističkog napada u Nici i ubojstva svećenika u crkvi na sjeveru Francuske.

Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve izjavio je kako će dodatno pojačanje u obliku sigurnosnog osoblja biti razmješteno na 56 mjesta koja uključuju i festivale, koncerte te druga zabavna okupljališta ljudi. Stanje pojačanih sigurnosnih mjera ostaje na snazi sljedeća tri mjeseca.

Biste li se kao turist osjećali sigurno da pokraj Vas svakih nekoliko minuta prolaze teško naoružani vojnici?

glasova
glasova
glasova

Ukupno glasova: 328

Pogledaj sve ankete

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se