Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova stvarnost u Francuskoj

TURIZAM KAKAV NITKO NE ŽELI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojnici pod punom ratnom opremom patroliraju plažama punim turista – prizor je to koji se od nedavno može vidjeti na pojedinim mjestima na francuskoj obali, ali i na obalama rijeke Seine.

Francuski vojnici naoružani do zuba u vojničkim čizmama i teškoj odori koračaju pješčanim plažama, tik uz razgolićene turiste i razigranu djecu na mnogim mjestima među kojima je mondeno odmaralište St Tropez.

Pročitajte i ovo Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani" Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije"

Francuske vlasti na ovaj način žele pokazati kako poduzimaju jake mjere u suzbijanju terorističkih napada koji su sve učestaliji u toj zemlji kojoj je i turizam snažna gospodarska grana i kako se turisti ondje mogu osjećati sigurno.

Podsjetimo, prije nekoliko dana tamošnje su vlasti najavile kako će rasporediti dodatnih 23.000 pripadnika sigurnosnih snaga na destinacijama za odmor tijekom ljeta i sezone odmora.

Naoružani policajci i vojnici patroliraju plažama, festivalima, autobusnim i željezničkim postajama te zračnim lukama. Posljedica je to pojačanih mjera sigurnosti nakon terorističkog napada u Nici i ubojstva svećenika u crkvi na sjeveru Francuske.

Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve izjavio je kako će dodatno pojačanje u obliku sigurnosnog osoblja biti razmješteno na 56 mjesta koja uključuju i festivale, koncerte te druga zabavna okupljališta ljudi. Stanje pojačanih sigurnosnih mjera ostaje na snazi sljedeća tri mjeseca.

Biste li se kao turist osjećali sigurno da pokraj Vas svakih nekoliko minuta prolaze teško naoružani vojnici?

  • Da, oni imaju oružje i mogu brzo reagirati
  • Ne, to je znak da je opasnost od terorističkog napada velika
  • Pokraj toliko zgodnih golišavih ljudi, njih ne bih ni primijetio/la

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene