Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grci u štrajku

Turisti ostali 'pred vratima': Zatvorena Akropola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akropola u Ateni ostala zatvorena za turiste već treći dan zaredom zbog nastavka prosvjeda zaposlenih na određeno vrijeme koji zahtijevaju stalni radni odnos i prisustva policijskih snaga ispred ulaza u znamenitost.

Oko 200 zaposlenih na određeno vrijeme, koji u nekim slučajevima nisu dobili plaće već 22 mjeseca, od srijede prosvjeduju u središtu grada. U petak rano ujutro okupili su se ispred glavnog ulaza u Akropolu gdje je bila prisutna i postrojba interventnih snaga kao i policijski kombi.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović, reporterka Nove TV Istraga bi mogla potrajati Kakva će biti odluka? Završilo ispitivanje BBB-a u Grčkoj: "Ovo bi mogla biti otegotna okolnost" Slika nije dostupna Opasnost od vrtoglavica Grci zatvorili Akropolu zbog nesnosnih vrućina

>> Grčka: Masovan štrajk državnih i javnih službenika

Zaposleni u ministarstvu kulture proglasili su prekid rada u trajanju od pet sati u znak solidarnosti sa svojim kolegama, saznaje se iz njihova sindikata. Izrazu solidarnosti pridružili su se i čuvari Akropole. Desetine turista čekalo je ispred ulaza u Akropolu, dok je zaposlenik svima govorio da će se otvoriti malo kasnije tijekom dana. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene