Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turci: 'Pobunjenim Kurdima nanijeli smo veliku štetu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć je tursko zrakoplovstvo bombardiralo na iračkom području skupinu kurdskih pobunjenika Radničke stranke Kurdistana koji su se pokušali ubaciti u Tursku, potvrdila je jučer turska vojska navodeći da je PKK pretrpio velike gubitke u tom napadu.

'Veliki dio terorista je neutraliziran', odnosno ubijen tijekom operacije u kojoj je sudjelovalo i tursko topništvo, izjavio je na konferenciji za novinare brigadni general Metin Gurak, šef službe za odnose s javnošću glavnog stožera turske vojske. On je naveo da je skupina PKK bila 'prilično velika'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..." Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra"

Pobunjenici su se 'pripremali za atentate u Turskoj', istaknuo je, ali nije naveo koliki su gubici PKK.

Do ove je operacije došlo nakon što je turski parlament u srijedu na godinu dana produžio dozvolu vojsci da izvršava napade na sjeveru Iraka.

Turska je izložena novom valu nasilja nakon što su pobunjenici 3. listopada napali tursku vojarnu u blizini iračke granice i tom prilikom ubili 17 vojnika.

PKK, koju Turska, EU i SAD smatraju terorističkom organizacijom, od 1984. godine vodi oružanu borbu s ciljem postizanja kurdske autonomije na jugo-istoku Turske, dijelu u kojem živi većinsko kurdsko stanovništvo. U sukobima je, prema službenim podacima, poginulo 44.000 ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene