Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremali se od 2015.

Tuniske snage sigurnosti ubile pomoćnika čelnika Al-Kaide

Tunis (Foto: AFP)
Tunis (Foto: AFP) Foto: Afp
Tuniske snage sigurnosti ubile su Abu Musaba Abdul Waduda, čelnika Al Kaide u islamskom Magrebu (AQIM), objavili su službeni izvori.

Tunis se na to spremao od 2015. godine, kada su pripadnici tzv. islamske države ubili desetke stranih turista u muzeju u glavnom gradu Tunisu i na plaži u mjestu Sousse.

Pročitajte i ovo Tuniški ribari Tragedije u Sredozemlju Izvlačenje tijela postalo je poput izvlačenja ribe: "Prvi put sam se uplašio, a onda sam se naviknuo" Migranti u Tunisu Kod Tunisa Iz mora izvučeno još 41 tijelo migranata, broj žrtava brodoloma porastao na više od 200

Alžirac Bilel Kobi bio je "desna ruka Abou Wadouda", a ubijen je u zasjedi u blizini alžirske granice kada je bio u misiji preustrojstva tuniske grane AQIM-a nakon napada talijanskih snaga protiv njega.

Prošle su godine tuniske snage ubile islamističke militante, uključujući Mourada Chaieba, alžirskoga vođu Okbe Ibn Nafaa, skupine kojom su se godinama bavile snagama sigurnosti u planinskom dijelu Tunisa.

Zemlja se također suočava s mogućom prijetnjom od tuniskih militanata koji se vraćaju iz inozemstva. Smatra se da je više od 3.000 ljudi u posljednjih nekoliko godina napustilo džihadske skupine u Siriji, Iraku i Libiji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene