Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Visokom

Tukli ga lopatama, letvama i kamenjem - i dalje je ubijao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva dana nakon masakra kod Visokog u javnost cure nova stravična svjedočanstva o zločinu.

U malom selu Hlapčevići nedaleko od Visokog i jučer su nakon neprospavane noći mještani pratili policijski očevid koji su istražitelji MUP-a ZDK i Policijske uprave Visoko obavljali u kućama u kojima je noć ranije razjareni ubica Nedim Fejzić iz Rogatice nožem ubio tri, a ranio sedam osoba, od kojih četvero djece.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Za to vrijeme u javnost cure nova užasna svjedočanstva o pokolju počinjenom od strane duševnog bolesnika kojem se potpuno pomračio um. Prema pričama mještana koji su svjedočili njegovom krvavom pokolju, Fejzića ništa nije moglo spriječiti u suludoj namjeri da ubije svakoga tko mu se nađe na putu. Išao je od kuće do kuće, uzimao nove noževe i napadao. Nisu ga mogla spriječiti niti zaključana vrata. Jedna od njegovih žrtava, nesretna Zineta Rožajac, koja je u naručju držala svoju jednogodišnju kćerku, pokušala mu je pobjeći. Otrčala je u kuću i zaključala se, a dijete smjestila u sobu. Međutim, napadač je nogama razvalio vrata, ušao u kuću i tada je, prema tvrdnjama susjeda, počela prava borba, piše Dnevni Avaz. Prema tragovima koje su istražitelji pronašli na licu mjesta, utvrđeno je, kako saznajemo, da je provalio u kuću, iz ladice uzeo drugi nož i popeo se na kat kuće gdje je napao Zinetu.

>> VIDEO: Masakrirao troje susjeda, preživjeli stabilno

 

Izbodenu djecu je bacao o zid i pod

Ona se pokušala boriti, ali on je, vukući je za kosu, vukao niz stepenice i usmrtio je u hodniku pored ulaznih vrata, o čemu svjedoče veliki tragovi krvi. Istražitelji su pronašli i pramenove njezine kose koje je Fejzić iščupao. Također je, kako doznaje Avaz, utvrđeno da je u jednoj od prostorija pronašao i velike škare za podsijecanje stabala voćki kojima je također pokušao usmrtiti ženu. Nekoliko metara od ulaznih vrata policajci su pronašli nož kojim je Zineta ubijena i njena kćerkica teško povrijeđena. O brutalnosti pomahnitalog Fejzića govori i podatak da je, kako doznaje Avaz, djecu koju je ozlijedio bacao o zid i pod.

Tukli su ga svime što im se našlo pod rukom, ali nije posustajao

Mještani kažu kako ga u krvavom pohodu nitko nije mogao zaustaviti. Istražiteljima su objašnjavali da u prvi mah niko nije znao šta se događa te da su nakon prvog ubojstva nasilniku pokušali oteti nož, ali ga je bilo nemoguće savladati. Mještani su ga tukli su ga svime što im se našlo pod rukom - lopatama, letvama i kamenjem. Vjerojatno je tada i zadobio ozljede zbog kojih je, kao i njegove žrtve, po uhićenju hospitaliziran, ali u tim trenucima nije posustajao.

Podsjetimo, Fejzić je ubio tri i teško ozlijedio sedam osoba, od kojih je četvero djece. Svi ozlijeđeni od jučer poslijepodne su u stabilnom stanju, no liječnici su i dalje oprezni u prognozama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene