Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tuerk za pažljivo korištenje Drnovšekova imena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski predsjednik Danilo Tuerk apelirao je na gradove i općine koje se gotovo natječu u tome kako obilježiti spomen na nedavno preminulog Janeza Drnovšeka da odgode svoje planove i pri tome konzultiraju obitelj bivšeg predsjednika i premijera, te preporuke struke.

'Pozivam sve predstavnike javnih institucija i civilnog društva da se odreknu nepromišljenog korištenja imena pokojnog predsjednika Janeza Drnovšeka. Time se pridružujem mišljenju njegove obitelji da se uspomena na njega kao državnika i čovjeka s osjećajem za probleme ljudi i zaštitu prirode može sačuvati na sadržajno prikladniji način', objavio je u priopćenju za javnost Tuerkov ured.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Slika nije dostupna Drnovšek uspješniji kao premijer nego predsjednik

Tuerku su se prošlog tjedna obratili kćerka i sin, te sestra pokojnog predsjednika, s molbom da zaustvi 'inflaciju' različitih inicijativa koje su se pojavile odmah nakon njegove smrti, o davanju Drnovšekova imena ulicama, trgovima i školama, te podizanju spomenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene