Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neformalan prijedlog

Tuerk slovenskim strankama za mandatara predlaže Marka Voljča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski predsjednik Danilo Tuerk neformalno je predložio strankama da za mandatara nove vlade izaberu Marka Voljča, nekadašnjeg direktora Nove Ljubljanske banke, sada direktora odjela za istočnu Europu i Rusiju u belgijskoj bankarsko-osiguravateljskoj skušini KBC.

Tuerk je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao da je riječ o njegovu za sada neformalnom prijedlogu, za koji bi bilo potrebno osigurati širu političku potporu parlamentarnih stranaka. Ukoliko se takva potpora osigura, Voljč je u više razgovora s Tuerkom izrazio spremnost da formira takvu vladu koja ne bi bila tehnička vlada u klasičnom smislu riječi, nego kompetentna vlada bi imala i široku političku potporu.

'To nije službeni prijedlog, nego mogućnost, ali i prilika o kojoj moraju odlučiti stranke', rekao je Tuerk, dodajući da očekuje kako će stranke u konzultacijama i raspravama u idućih sedam dana izreći svoje mišljenje o takvom prijedlogu, kada ističe rok do kada Tuerk parlamentu i službeno treba podnijeti prijedlog za mandatara nove vlade.

Tuerk je rekao da je o tome govorio i s relativnim pobjednikom izbora Zoranom Jankovićem, koji bi se u slučaju da se za mandatara službeno predloži Voljč odrekao svoje mogućnosti da po drugi put bude predložen.

'Slovenija na čelu vlade treba uglednog čovjeka s ugledom i referencama, čovjeka koji će biti sposoban suočiti se s problemima i rješavati ih. Voljč jest prava osoba za to', rekao je Tuerk.

Uz to, Tuerk je naglasio da je zabrinut stanjem u kojemu Slovenija još uvijek nema vladu dok se gospodarska situacija zaoštrava. (Hina)

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene