Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na svetom mjestu

Svećenici se potukli: Šake i metle letjele bazilikom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čišćenje bazilike Rođenja Isusova u Betlehemu uoči proslave Božića po julijanskom kalendaru izazvalo je opću tučnjavu među redovnicima.

Redovnici, suparničkih kršćanskih denominacija koji ljubomorno čuvaju svoj teritorij na tome svetom mjestu, izazvali su opću tučnjavu.

Šake i metle letjele su bazilikom, koja je po tradiciji izgrađena na mjestu Isusova rođenja, kada se potuklo stotinjak svećenika i redovnika Grčke pravoslavne crkve i Armenske apostolske crkve.

Red među redovnike morala je uvesti palestinska policija.

Pročitajte i ovo Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste Ilustracija teške ozljede UZNEMIRUJUĆE Snimka brutalnog premlaćivanja u Splitu: Mladić koji je zbog udaraca šakama i nogama zadobio teške ozljede mozga i dalje se bori za život

'Riječ je o beznačajnom problemu koji se pojavljuje svake godine', izjavio je palestinski policijski pukovnik Halid al-Tamimi. 'Sad je sve u redu. Niko nije uhićen. Sve su to Božji ljudi', dodao je.

Upravljanje bazilikom, najstarijom u Svetoj zemlji, zajednički dijele pripadnici Rimokatoličke crkve, Grčke pravoslavne crkve i Armenske crkve. Svako kršenje jurisdikcijskih granica unutar crkve nerijetko izaziva sukobe, naročito u doba čišćenja i uređivanja za proslave Božića. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene