Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima i ozlijeđenih

Sukob migranata noževima u Šidu, pokušaji ilegalnih prelazaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica su migranta ozlijeđena u tučnjavi noževima u ponedjeljak navečer u vojvođanskom gradiću Šidu, gdje se nalaze prihvatni centri, a gotovo istodobno spriječen je ilegalan prelazak hrvatske granice skupine migranata skrivenih u kamionskim prikolicama, javila je u utorak Radio televizija Vojvodine (RTV).

U sukobu četvorice migranta alžirskog državljanstva trojica su ozlijeđena i upućena u bolnicu u Srijemskoj Mitrovici, dok je vinovnik incidenta pobjegao s ubodnom ranom na ruci, prije nego što mu je ukazana pomoć, navodi RTV.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Eagle Pass - 2 kriza u Americi Slijedi li kaos na granici? Konvoj kamiona sve bliže, organizatori najavljuju dolazak tisuće vozila Talijanska granica Balkanska ruta Italija donijela važnu odluku koja bi mogla utjecati i na Hrvatsku

Uprava carine Srbije priopćila je da je na graničnom prijelazu Šid-Tovarnik spriječen pokušaj ilegalnog ulaska na teritorij Europske unije (EU) devet migranata sakrivenih u kamionskim prikolicama među robom.

Carinici su jučer šestoricu migranata iz Afganistana otkrili u tovarnom dijelu bugarskog kamiona, među ženskim kožnim torbama, repromaterijalom za izradu cipela i stolarijom.

Maloljetnici, između 15 i 17 godina, u prikolicu s robom ušli su tako što im je netko pomogao presjeći carinsku sajlu, koja je potom zalijepljena super ljepilom.

Oko podneva, detaljno su pregledana i dva kamiona crnogorskih registracijskih oznaka, koji su, natovareni sredstvima za pranje i čišćenje, bili na putu k Njemačkoj.

U tovarnom prostoru jednog kamiona pronađena su dvojica muškaraca iz Afganistana, starosti 22 i 30 godina.

Među paletama s deterdžentima i sredstvima za čišćenje u drugom kamionu bio je sakriven 25-godišnji mladić iz Pakistana.

Kako je priopćeno, kao i mnogo puta ranije, ilegalni migranti iskoristili su pauzu koju vozači kamiona naprave u blizini graničnih prijelaza da se sakriju među robom i na taj se način domognu EU-a.

Po evidenciji mjerodavnih državnih tijela, u Srbiji trenutačno boravi 3055 maloljetnika koji se, bježeći od rata, pokušavaju domoći zemalja zapadne Europe, što čini 47 posto ukupne migrantske populacije.

Mještani Šida i okolnih mjesta prošle su godine zbog sve većeg broja migranata i incidenata u kojima oni sudjeluju pokrenuli inicijativu za premještanje prihvatnih centara iz te općine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene