Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li bio ozbiljan?

Trump zahvalio Putinu jer mu je uštedio novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je zahvalio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, nakon što je Putin iz Rusije izbacio 755 članova američkog diplomatskog osoblja, "zato što sada moramo isplaćivati manje plaća".

"Želim mu se zahvaliti zato što smo pokušavali smanjiti troškove i, što se mene tiče, zahvalan sam što je otpustio tolik broj ljudi", rekao je Trump nakon što je upitan što misli o izbacivanju 755 članova američkog osoblja iz Rusije. "Ne postoji razlog zbog kojeg bi se oni vratili", dodao je.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin novi krug sankcija Ovaj potez EU-a razbjesnit će Putina: Ostat će bez milijardi eura, čeka se odgovor Kremlja

Nije jasno je li se Trump šalio, stoji u reportaži Reutersa.

Putin je, reagiravši na nove sankcije koje je odobrio SAD, 30. srpnja naredio Washingtonu da do srpnja izbaci 755 od 1.200 svojih članova osoblja koji rade u veleposlanstvima i konzulatima. Mnogi od njih su vjerojatno lokalno rusko stanovništvo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene