Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

VRIJEDI OD SAD

Drama u Bijeloj kući: Donald Trump američkom ministru obrane otkaz dao preko Twittera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump objavio je na svom Twitter profilu da je dao otkaz ministru obrane.

"Drago mi je što mogu objaviti da će Christopher C. Miller, uvaženi direktor Nacionalnog centra za borbu protiv terorizma, postati ministar obrane", napisao je Donald Trump u kratkoj objavi.

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

Dodao je kako će Miller obavljati super posao i da je gotovo s Esperom. Zahvalio mu je na službi.

Odnosi između Trumpa i Espera klimavi su, piše CNN, već nekoliko mjeseci jer se sada bivši ministar javno suprotstavio slanju vojske na ulice kako bi se primirili antirasni prosvjedi koji su ljetos buktali diljem zemlje. 

Od tada je postao opipljiv gubitak Esperova utjecaja i on je nestao s pozornice, više nije davao intervjue i držao je samo unaprijed pripremljene govore.

Christopher Miller postaje privremeni ministar do 20. siječnja 2021. Tehnički on je peti šef Pentagona Donalda Trumpa, nakon Jima Mattisa, Patricka Shanahana i Richarda Spencera koji je nakratko morao preuzeti funkciju dok se čekalo da Senat potvrdi Marka Espera u srpnju 2019.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene