Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar odnosa s Rusijom

Trump: Putin bi bio sretniji da je na čelu Sjedinjenih Država Hillary Clinton

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je rekao da je njegov dugi sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na summitu G20 dobar znak koji pokazuje da dvije države mogu surađivati u vezi s pitanjima od zajedničkog interesa, poput prekida vatre u Siriji.

"Mislim da se slažemo vrlo, vrlo dobro. Mi smo iznimno moćna nuklearna sila, a i oni su. Nema smisla da nemamo neku vrstu odnosa", rekao je Trump u razgovoru za televizijsku mrežu CBN.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Nevjerojatno Pogledajte koga je Rusija dodala na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Američki čelnik u istom je nastupu napao svoju demokratsku protukandidatkinju na predsjedničkim izborima Hillary Clinton tvrdeći da bi Putin bio puno sretniji da je ona na čelu Sjedinjenih Država jer ne bi izdvajala toliko sredstva za vojsku poput njega.

"Od početka sam govorio da želim snažnu vojsku, a to on ne želi", naglasio je Trump.

Nedavni prekid vatre na jugu Sirije pripisuje njihovu susretu u Hamburgu.

"Prekid vatre održava se već četiri dana. Drugi prekidi vatre nisu nikada trajali. To je stoga što su se predsjednik Putin i predsjednik Trump dogovorili, i traje", naglasio je.

Dodao je kako je potrebno imati dijalog jer će se inače stvoriti "puno problema za našu zemlju i za njihovu zemlju". (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene