Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon nereda u Charlottesvilleu

Trump potpisao rezoluciju kojom se osuđuju bijeli supremacisti, Ku Klux Klan i neonacisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump potpisao je rezoluciju Kongresa kojom se osuđuju bijeli supremacisti.

Rezolucija je potpisana mjesec dana nakon smrti aktivistice protiv rasizma u Charlottesvilleu i dvosmislenih izjava koje je njujorški milijarder davao o odgovornima za nasilje.

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine

Tekstom se "odbacuju bijeli nacionalisti, bijeli supremacisti, Ku Klux Klan, neonacisti i ostale skupine koje veličaju mržnju", piše u priopćenju Bijele kuće.

Rezoluciju je ovog tjedna jednoglasno usvojio Kongres, prvo u ponedjeljak Senat, a potom u utorak Predstavnički dom.

Predsjednik je izjavio u drugom priopćenju Bijele kuće kako je "bio sretan" da potpisuje tekst, dodajući da "kao Amerikanci osuđujemo nedavne izljeve nasilja u Charlottesvilleu i protivimo se mržnji, netrpeljivosti, rasizmu u svim oblicima".

Tekst je sastavljen radi službene osude nasilja u Charlottesvilleu, u kolovozu, kad je aktivisticu protiv rasizma Heather Heyer ubio neonacistički simpatizer zabivši se automobilom u gomilu. Devetnaest osoba je ozlijeđeno. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene