Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratio se na staro

Trump ponovio katastrofalnu izjavu: Za nasilje u Charlottesvilleu ponovno okrivio "obje strane"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump tijekom konferencije za novinare u New Yorku optužio je "obje skupine", bijele supremaciste s jedne i "alternativnu ljevicu" s druge strane, za događanja u Charlottesvilleu tijekom kojih je ubijena 32-godišnja Heather Heyer.

Trump je na konferenciji za novinare održanoj u New Yorku za nasilje u Charlottesvilleu, u kojem je ubijena 32-godišnja Heather Heyer, okrivio obje strane političkog spektra.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu

"Mislim da krivica leži na obje strane", rekao je Trump tijekom konferencije održane u lobiju njegove zgrade na Manhattanu.

"Što je s "alternativnom ljevicom" koja je pojurila na, kako vi kažete, "alternativnu desnicu"? Dijele li oni krivnju?" upitao je Trump. "Što je s činjenicom da su pojurili s palicama u rukama, mahali palicama? Imaju li oni problem? Mislim da imaju."

"Imali ste loše grupe i s jedne i s druge strane. Obje su bile nasilne. Nitko to neće reći, ali ja to upravo govorim", dodao je.

Trump je i u subotu, kada se nasilje u Charlottesvilleu odvijalo, za sukob okrivio "obje strane". Iako su i demokrati i republikanci kritizirali njegovu izjavu, Trump do ponedjeljka, kada je osudio bijele supremaciste i neonaciste, nije rekao ništa.

Ipak, izvještava CNN, u utorak je branio svoju 48-satnu šutnju, rekavši da je to učinio jer nije bio upoznat s činjenicama.

"Htio sam biti siguran, za razliku od većine političara, da je ono što govorim točno", rekao je Trump, nazvavši svoje prvotne komentare "dobrom izjavom". Također je dodao: "Ne želim brzati i dati izjavu samo kako bih dao političku izjavu."

Trump je Jamesa Fieldsa, vozača koji se autom pokušao zabiti u gomilu prosvjednika i koji je ubio Heather Heyer, ponovno nazvao "ubojicom".

"Možete to nazvati terorizmom, možete to nazvati ubojstvom", rekao je. "Vozač tog automobila je ubojica i ono što je napravio strašna je, strašna, neoprostiva stvar."

Trump improvizirao tijekom konferencije

Viši dužnosnik Bijele kuće rekao je da se šef osoblja John Kelly, kao i drugi viši savjetnici, nadao da će Trump pričati o infrastrukturi.

"To je sve bio on – ovo nije bio naš plan", rekao je dužnosnik.

Trump je iza zatvorenih vrata neprestano ljut na ono što on naziva nepravednim reportažama novinara.

Neki dužnosnici radosno su gledali dok je Trump kritizirao "lažne vijesti", zbog kojih je nedavno pokrenuo "Stvarne vijesti", ali Kelly je stajao sa strane i prekriženih ruku gledao u pod.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene