Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Velika čast"

Trump pomilovao bivšeg savjetnika za sigurnost, prije tri godine priznao da je lagao tijekom istrage o umiješanosti Rusije u izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump pomilovao je svog bivšeg savjetnika za sigurnost Michaela Flynna koji je priznao kako je lagao FBI-ju.

Predsjednik je poručio kako je čin pomilovanja za njega predstavljao "veliku čast".

Pročitajte i ovo Generalštab JNA u Beogradu - 3 planovi u Beogradu Objava američkog biznismena odjeknula poput bombe, Srbi su bijesni: "To je spomenik na naše patnje!" Joe Biden Predsjendički izbori Biden podbadao Trumpa: "Natječem se protiv šestogodišnjaka"

Flynn je jedan od bivših pomoćnika Trumpa koji je osuđen tijekom istrage o navodnoj umiješanosti Rusiji u američke izbore. 

2017. godine je priznao kako je lagao FBI-ju o kontaktima s ruskim poslanikom, a potom pokušao povući priznanje, piše BBC News

"Velika mi je čast objaviti kako je general Michael T.Flynn pomilovan. Čestitam njemu i njegovoj predivnoj onbitelji. Znam da ćete sada imati fantastičan Dan zahvalnosti", napisao je Trump na Twitteru.

Flynnovi tajni pregovori s ruskim veleposlanikom u Washingtonu u prosincu 2016., prije Trumpove inauguracije, bili su osnova za temeljitu istragu specijalnog savjetnika Roberta Muellera u miješanje Moskve u američke izbore godinu dana ranije.

Trump je dao otkaz Flynnu samo 22 dana nakon što je došao na vlast.

No predsjednik je oduvijek tvrdio da je istraga bila politički "lov na vještice" i da je Flynn, bivši general i šef Obrambene obavještajne agencije, "dobar čovjek".

U vrlo neobičnom potezu, ministarstvo pravosuđa odustalo je od predmeta protiv Flynna u svibnju ove godine, rekavši da navodne laži FBI-ju nisu bile značajne, što je Trumpu donijelo veliku političku pobjedu.

No savezni sudac naredio je daljnje pravno razmatranje problematike. Trumpovo pomilovanje znači da se taj slučaj miče sa sudova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene