Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zbog lošeg vremena

Trump u zadnji čas otkazao "povijesni trenutak"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je u zadnji čas zbog lošeg vremena otkazao iznenadni posjet demilitariziranoj zoni (DMZ) koja razdvaja dvije Koreje.

Helikopteri u kojima su bili predsjednik i manja skupina novinara u njegovoj pratnji poletjeli su prema DMZ-u iz baze Yongsan, ali su se vratili zbog lošeg vremena.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump

Po riječima glasnogovornice američke administracije Sarah Sanders, južnokorejski predsjednik Moon Jae In trebao se ondje pridružiti Trumpu.

Bio bi to "povijesni trenutak", rekla je, jer bi to bilo prvi put da se neki američki predsjednik i njegov južnokorejski kolega sastanu na tom mjestu: "Ta želja pokazuje snagu saveza između naših dviju zemalja", dodala je.

Prije početka velike azijske turneje Bijela kuća izvijestila je da Trump neće posjetiti tu visokosimboličnu zonu zbog nedostatka vremena.

Taj kopneni pojas nekoliko desetaka kilometara sjeverno od Seula širok 4 i dug 248 kilometara pun je električnih ograda, minskih polja i protutenkovskih zidova.

U zadnjih 30 godina kratko zaustavljanje na tom važnom mjestu postalo je gotovo nezaobilazno za sve stanare Bijele kuće. Nakon posjeta Ronalda Reagana DMZ-u 1983. samo George H. W. Bush nije bio ondje. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene