452736
452736
452736
452736
452736

Trump odustao od potpune zabrane imigracije za muslimane

  • , 06.10.2016., 21:38
  • Autor:
  • komentara

Donald Trump je odustao od potpune zabrane ulaska muslimanima u SAD, rekao je njegov potpredsjednički kandidat Mike Pence u četvrtak, što predstavlja zaokret u najprovokativnijem prijedlogu republikanskog predsjedničkog kandidata.

 
 
 
 
Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP)

Trump je u prosincu pozvao na potpunu zabranu ulaska muslimana u SAD nakon što su u San Bernardinu u Kaliforniji dvoje supružnika izvršili masovnu pucnjavu, inspirirani Islamskom državom.

Kritičari su taj prijedlog prozvali diskriminatornim, te istaknuli da on vjerojatno krši američki ustav koji garantira slobodu vjere, a demokrati su zbog tog prijedloga Trumpa prozvali licemjerom.

Trump je u proteklim mjesecima govorio kako će zaustaviti imigraciju iz država u kojima su islamski militanti aktivni, no nije pojasnio znači li to da je suzio ili proširio svoj originalan stav.

Pence je u nizu televizijskih razgovora izjavio kako bi Trump u slučaju pobjede na predsjedničkim izborima spriječio imigraciju iz "država koje su kompromitirane terorizmom", naznačivši kako to ne znači potpunu zabranu za sve muslimane. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se