Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pence:

''Trump je odlučan nastaviti suradnju s EU-om''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države odlučne su nastaviti suradnju i partnerstvo s Europskom unijom, rekao je u ponedjeljak američki potpredsjednik Mike Pence, govoreći o odlučnom angažmanu predsjednika Donalda Trumpa u tom smjeru.

"Danas imam privilegiju, u ime predsjednika Trumpa, izraziti snažan angažman SAD-a u smislu nastavka suradnje i partnerstva s EU-om", kazao je Pence novinarima.

Pročitajte i ovo Ivica Puljić Optužen za zavjeru Ivica Puljić o Trumpu: "Ovih dana gledamo pravi politički cirkus koji bi se mogao pretvoriti u političku tragediju" Slika nije dostupna DONALD PROTIV DONALDA "Trumpove 'zabrinjavajuće' izjave prijetnja su EU-u"

Mikea Pencea primio je prvi puta u Bruxellesu predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, koji je izrazio želju da EU može računati na bezuvjetnu potporu Washingtona.

"Dogodilo se previše toga u vašoj zemlji i u Europskoj uniji tijekom proteklog mjeseca, bilo je puno novih i ponekad iznenađujućih mišljenja izrečenih o našim odnosima i našoj zajedničkoj sigurnosti da bismo se pravili da je sve kao i inače", rekao je Donald Tusk stojeći pred novinarima zajedno s Penceom.

Tusk je potom govorio o "ključnim zahtjevima" koje treba poštivati u odnosu između SAD-a i EU-a, te je naglasio da je od Pencea dobio jamstva da će ih nova američka administracija poštivati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene