453715
453715
453715
453715
453715

Trump: "Hillary se drogirala, a izbori su namješteni protiv mene"

  • , 16.10.2016., 07:13
  • Autor:
  • komentara

Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump, u pokušaju da prevlada udarce na svoju kampanju i ankete koje mu ne idu u korist, u subotu je ponovio svoju tvrdnju da su američki izbori namješteni protiv njega, te je izjavio da je Clinton na prošloj debati možda bila od utjecajem droga.

 
 
 
 
Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP)

Trump osporava optužbe nekoliko žena da ih je seksualno napastovao, te smatra da mediji podržavaju demokratkinju Hillary Clinton i sabotiraju njegovu kampanju.

Za tu tvrdnju, koju ponavlja već nekoliko mjeseci, ne daje nikakve dokaze, a političari s obiju strana strahuju da njegova retorika šteti samom demokratskom procesu.

"Čini mi se da su izbori namješteni", rekao je u subotu Trump publici na skupu u New Hampshireu.

"Namještaju ih korumpirani mediji koji nameću potpuno netočne optužbe i laži kako bi njihova predsjednica bila izabrana", dodao je Trump koji od subote ujutro na svom Twitter profilu ponavlja tvrdnje o medijskoj zavjeri.

Ankete: Clinton vodi ispred Trumpa

Posljednja anketa Reutersa i Ipsosa pokazuje da Clinton vodi ispred Trumpa za 7 postotnih bodova.

Trumpov govor u New Hampshireu trebao je biti fokusiran na plan kojim se želi stati na kraj velikom broju predoziranja opijatima u Sjedinjenim Državama, što je česta tema u njegovoj kampanji, no ubrzo je skrenuo s tih svojih prijedloga zakona i počeo iznositi optužbe o namještanju izbora koji će se održati za 24 dana.

Sebe i svoju protukandidatkinju usporedio je s vrhunskim sportašima koji se pripremaju za posljednju debatu iduće srijede u Las Vegasu, implicirajući da je Clinton možda bila pod utjecajem droga tijekom njihova drugog tv dvoboja.

"Mislim da bismo se prije iduće debate trebali testirati na droge", istaknuo je Trump. Rekao je da je Clinton na početku prošle debate bila 'nabrijana', da bi na kraju djelovala iscrpljeno, te je jedva stigla do svog automobila, prenosi dpa.

Trump je više puta govorio o zdravlju Hillary Clinton dovodeći u pitanje njezinu izdržljivost zbog nedavne upale pluća i potresa mozga koji je zadobila dok je bila državna tajnica. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se