Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povlačenje Obaminih smjernica

Trump bi mogao ukinuti prava transrodnih učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekuje se da će administracija predsjednika Donalda Trumpa ukinuti smjernice izdane javnim školama kojima se štite prava transrodnih učenika, pokazuje nacrt dokumenta koji je Reuters dobio na uvid.

Tim bi se dokumentom poništila inicijativa bivšeg predsjednika Baracka Obame u svezi s pravima transrodnih učenika kojom je dan naputak javnim školama da se omogući transrodnim učenicima korištenje zahoda u skladu s njihovim izabranim rodnim identitetom.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

"Očekujem danas daljnje upute o tome", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer na brifingu za novinare u srijedu.

U nacrt dokumenta, na kojemu su zajedno radila ministarstva pravosuđa i obrazovanja, mogle bi biti unesene promjene prije nego što bude poslan školama diljem zemlje.

U dokumentu se navodi da je njegova svrha povući smjernice od 13. svibnja 2016. dok Trumpova ministarstva pravosuđa i obrazovanja "dalje razmatraju pravna pitanja" u svezi s tim. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene