Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trojka obećala Srbima kompromisno rješenje statusa Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici kosovskih Srba rekli su da su od međunarodne posredničke trojke za Kosovo dobili jamstva kako će se tražiti kompromisno rješenje za konačni status te pokrajine.

"Nema prejudiciranja statusa i de facto nema ograničavanja rokova. Trojka će poslije 120 dana predstaviti svoje izvješće, ali to ne znači i završetak procesa", rekao je novinarima predstavnik Srpske liste za Kosovo Oliver Ivanović, poslije sastanka s predstavnicima SAD-a, EU-a i Rusije, Frankom Wisnerom, Wolfgangom Ischingerom i Aleksandrom
Botsanom-Harčenkom.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

"U predstojećem razdoblju uslijedit će intenzivan rad i računamo da će u taj rad biti uključeni i kosovski Srbi, na direktan ili indirektan način. Normalno da će pregovaračke skupine nositi najveću odgovornost i da će oni donositi odluke, ali je važno da i mi kao predstavnici običnog naroda imamo mogućnost iznijeti svoja stajališta", rekao je Oliver Ivanović.

Sa trojkom su se sastali i drugi politički i općinski predstavnici
Srba s Kosova. 

Predsjednik Skupštine općine Zubin Potok, na sjeveru
Kosova, Slaviša Ristić također izjavio da su predstavnici SAD, EU i Rusije poručili da "neće prejudicirati konačan status Kosova".

"To nije bio slučaj s ranijim glavnim izaslanikom Marttijem
Ahtisaarijem", rekao je Ristić.

Predstavnici SAD, EU i Rusije završili su danas dvodnevni posjet Kosovu. 

Najavljena konferencija za novinare u Prištini je u posljednjem
trenutku otkazana iz za sada nepoznatih razloga.

Posrednička "trojka" Kontaktne skupine u petak je razgovarala s dužnosnicima Srbije u Beogradu, a u subotu s čelnicima kosovskih institucija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene