Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srušio se na kuću

Troje poginulih u padu ruskog MiG-a u Libiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski vojni zrakoplov MiG-23 srušio se u naseljeno područje blizu glavnog libijskog grada Tripolija, pri čemu su poginula oba pilota, a nekoliko lokalnih stanovnika je ozlijeđeno.

Tragični incident se dogodio tijekom Trećeg libijskog aeromitinga, prenose agencije, a zrakoplov se srušio na kuću u Soug-Ejemaau, četvrti u predgrađu Tripolija. Troje ozlijeđenih su navodno stanovnici te kuće, koja je pri padu zrakoplova ostala teško oštećena. Tamošnje vlasti još uvijek istražuju okolnosti zbog kojih je došlo do pada te pregledavaju olupinu zrakoplova.

Pročitajte i ovo Zvonimir Miler - 2 DRAMATIČNO POSLIJEPODNE Pripadnik HGSS-a za Dnevnik Nove TV otkrio detalje potrage za pilotima iz srušenog MiG-a: "Sreća da je sve kratko trajalo" Mateja Fras Venus NA MJESTU PADA MiG-a Oni su prvi došli na mjesto nesreće, zapovjednica otkriva: "Avion je bio u plamenu"

Ova nesreća dogodila se u manje od dva mjeseca, od dviju odvojenih zrakoplovnih nesreća, koje su se dogodile pored ruske prijestolnice i u kojima je poginulo troje ljudi, uključujući i pilota jednog od zrakoplova, a gdje je ozlijeđeno još šest osoba. Pali zrakoplov pripadao je izvozniku oružja, ruskom Rosoboronexportu, koji je promovirao rusku vojnu tehniku na spomenutom događaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene