Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko 20 ozlijeđenih

Šestero poginulih u jakom potresu u Kini, tisuće kuća oštećeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje šest ljudi je poginulo, više desetaka je ozlijeđeno, dok je više tisuća kuća oštećeno ili potpuno uništeno u potresu magnitude 6,4 koji je u petak pogodio ruralni dio pokrajine Xinjiang na krajnjem zapadu Kine, doznaje se iz najnovijih službenih podataka.

"Za sada brojimo šest poginulih i 50-ak ozlijeđenih", priopćila je služba za izvanredna stanja.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

 

Mnoge tradicijske kuće u području koje većinom nastanjuju etnički Ujguri urušile su se u potresu zabilježenom oko 160 kilometara sjeverozapadno od južnog grada Hotana. Potres je to područje pogodio rano ujutro.

Ministarstvo civilnih poslova je priopćilo da je oštećeno ili uništeno oko 3000 domova te da je u pogođeno područje poslano oko 1000 šatora.

Potresi u Kini nisu rijetkost. U potresu koji je 2008. pogodio jugozapadnu pokrajinu Sichuan poginulo je skoro 70.000 ljudi. Xinjiang leži na granici Indije, Pakistana, Afganistana i središnje Azije i jedna je od politički najranjivijih pokrajina u kojoj godinama traju sukobi između vlasti i, kako tvrdi Peking, islamskih ekstremista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene