Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilne kiše

Francuska: 15 mrtvih u poplavama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
15osoba smrtno je stradalo, a četiri se smatraju nestalima u okrugu Varu na jugoistoku Francuske, nakon neuobičajenih olujnih kiša koje su poplavile nekoliko mjesta u tom dijelu zemlje.

Spasilačka služba u Varu imala je šestotinjak intervencija. Kako navodi policijska uprava, 125.000 kućanstava ostalo je bez električne energije. Snažni pljuskovi još se idućih sati očekuju u tom departmanu i u departmanu Bouches-du-Rhone, po nacionalnoj meteorološkoj službi Meteo-France koja je za to područje proglasila povišen stupanj pripravnosti. Više od tisuću osoba, među kojima brojna pojačanja iz susjednih okruga, te osam helikoptera mobilizirano je u spašavanju stanovnika Vara i oslobađanju blokiranih puteva.

Pročitajte i ovo Snažna kiša u Rijeci izazvala poplave Snažna kiša VIDEO Rijeka je opet bila pod vodom, građani ne znaju bi li se smijali ili plakali: "Ima li tko za posuditi luftić do pumpe?" Ilustracija Sve službe u pripravnosti Održana sjednica zagrebačkog stožera civilne zaštite, Grad poslao upozorenje građanima

Zbog obilnih oborina koje su poplavile pruge, željeznički promet je prekinut između Nice i Toulona, rekao je glasnogovornik SNCF-a, nacionalne željeznice. Zračna luka Hyres-Toulon zatvorena je u utorak zbog poplave.

Od početka nevremena, u noći s ponedjeljka na utorak, u okrugu Varu palo je prosječno 40 do 80 mm kiše sve do rekordna 264 mm na mjesto Lorgues, objavila je tamošnja policijska prefektura.

Samo u gradu Draguignanu (40.000 stanovnika), gdje je život izgubilo osmero ljudi, voda na ulicama visoka je više od 2 metra, a u utorak 'od 16.00 sati palo je 300 mm kiše, što je iznimno puno', komentirala je Corinne Orzechowski, općinska čelnica u departmanu Varu. 'Jutros je središte grada bilo opustošeno, s golemim oštećenjima, s olupinama automobila na ulicama, urušenim cestama i kućama, uništenom infrastrukturom', rekla je.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene