Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trideset pobunjenika ubijeno u sukobima blizu Kabula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trideset pobunjenika ubijeno je u srijedu u Afganistanu tijekom sukoba s afganistanskim i međunarodnim snagama sigurnosti, u pokrajini blizu Kabula, priopćeno je u četvrtak iz vojnog izvora.

Komandosi afganistanske vojske i vojnici međunarodnih snaga napali su islamiste u pokrajini Laghman, sjeveroistočno od Kabula, objavila je međunarodna koalicija.

Pročitajte i ovo Tyler Vargas-Andrews - 2 Optužbe na račun administracije Mučno svjedočenje američkog marinca o povlačenju iz Kabula: "Vidio sam mrtve suborce kako leže oko mene, nadređeni su sve znali" Kabul Nitko nije preuzeo odgovornost Više ljudi ubijeno i ranjeno: Razorna eksplozija na ulazu u vojnu zračnu luku

Postrojbe na tlu zatražile su zračnu podršku a udari su bili usmjereni na pobunjenike, kad se ustanovilo da u zoni više nema žena ni djece i nakon što je otprilike 200 civila pobjeglo zbog sukoba, piše u priopćenju.

"Tijekom operacije više od 30 pobunjenika je ubijeno a otkriveno je i uništeno važno skrovište minobacačkih granata i eksploziva", istakla je koalicija, dodajući da nijedan civil nije ranjen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene