Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tri osobe u pritvoru zbog eksplozije u Vitezu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici Federalne uprave policije zadržali su u pritvoru tri osobe, od kojih dvojicu Bošnjaka, koje sumnjiče da su u trgovačkome centru FIS u Vitezu podmetnule eksplozivnu napravu od koje je jedna osoba poginula, jedna teško ranjena i nekoliko njih lakše ranjeno.

Policija je u noći s petka na subotu privela sedam osoba iz Viteza i Zenice. 

Pročitajte i ovo Dojave o bombama u Splitu - 1 policija sve pretražila "Rečeno je da imamo sat vremena za napustiti zgradu": Detalji o dojavama bombi na splitskim sudovima Eksplozija u Rijeci - 5 Bombaši iza rešetaka Serija eksplozija u Rijeci: "U blizini staklenih površina to je izuzetno opasno. Ti geleri ubijaju"

>> Eksplozija u trgovačkom centru, jedna osoba smrtno stradala

'Priveli smo sedam osoba u policijske prostorije. Nakon kriminalističke obrade tri su osobe zadržane u pritvoru pod sumnjom da su mogući počinitelji toga kaznenoga djela', rekao je glasnogovornik Federalne uprave policije Robert Cvrtak, dodajući da nastavljaju istragu kako bi utvrdili sve okolnosti vezane za taj slučaj.

Objasnio je da su uhićene osobe u prostorijama federalne policije u Sarajevu te je najavio da će u suradnji s Tužiteljstvom BiH, koje je podmetanje bombe okarakteriziralo kao teroristički napad, nastaviti istragu.

Federalna televizija objavila je danas, pozivajući se na neimenovane izvore, kako su u pritvoru zadržani Suvad Džidić iz Viteza i Admir Ahmedspahić iz Zenice. Identitet trećeg uhićenika nije spomenut.

List 'Dnevni Avaz' navodi da je jedan od uhićenika pirotehničar kod kojega su pronađene eksplozivne naprave slične onima podmetnutima u trgovačkome centru.

U eksploziji u srijedu u Vitezu je poginuo zaštitar Zvonko Barbić, a liječnici se u Kliničkome centru u Sarajevu još bore za život Josipa Šarića.

Trgovački centar FIS u Vitezu u vlasništvu je Hrvata Pere Gudelja, jednog od najuglednijijh gospodarstvenika u BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene